Tid for suppe

Deilig gulrotsuppe med ingefær og appelsin á la Kolonihagen

Deilig gulrotsuppe med ingefær og appelsin á la Kolonihagen

På kalde vinterdager elsker jeg å varme meg med deilige supper – og gulrotsuppe er noe av det beste jeg vet!..gulrot er jo rik på A-vitamin i form av betakaroten og det ryktes at man blir pen av å spise gulrot!
Her har du oppskriften hvis du vil spise gulrotsuppe og bli ekstra pen:-)

Du trenger;
2 ss smør
1 fedd hvitløk
2 løk
3 cm ingefær
6-7 gulrøtter
1,5 liter kyllingkraft
Saften av to appelsiner
Salt og pepper
4 ss rømme
1/2 potte persille
Godt brød

Slik gjør du:
Skrell og finhakk hvitløk, løk og ingefær.
Fres deretter grønnsakene i en kjele med 2 ss smør på middels varme til løken er blank og myk. Mens løken surrer i gryta skreller du og kutter gulrøtter i grove biter. Tilsett kraft, appelsinjuice og gulrøttene i kjelen og la småkoke i ca 20 min til gulrøttene er møre. Kjør suppen med en stavmikser/blender til en jevn suppe. Smak til med salt, pepper og litt rømme. Server med nystekt brød, finhakket persille og godt smør.

Oppskriften er fra Kolonihagen

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Økologi, Mat, Uncategorized. Bokmerk permalenken.

3 svar til Tid for suppe

  1. Mari sier:

    Er dette noe som kan falle i smak hos en på snart 3 år og en kresen 8 åring også ? 😊😉 Ser fantastisk god ut, så jeg skal definitivt prøve den! Takk for at du deler.

  2. tstallerud sier:

    ser kjempegodt ut:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s