Tid for suppe

Deilig gulrotsuppe med ingefær og appelsin á la Kolonihagen

Deilig gulrotsuppe med ingefær og appelsin á la Kolonihagen

På kalde vinterdager elsker jeg å varme meg med deilige supper – og gulrotsuppe er noe av det beste jeg vet!..gulrot er jo rik på A-vitamin i form av betakaroten og det ryktes at man blir pen av å spise gulrot!
Her har du oppskriften hvis du vil spise gulrotsuppe og bli ekstra pen:-)

Du trenger;
2 ss smør
1 fedd hvitløk
2 løk
3 cm ingefær
6-7 gulrøtter
1,5 liter kyllingkraft
Saften av to appelsiner
Salt og pepper
4 ss rømme
1/2 potte persille
Godt brød

Slik gjør du:
Skrell og finhakk hvitløk, løk og ingefær.
Fres deretter grønnsakene i en kjele med 2 ss smør på middels varme til løken er blank og myk. Mens løken surrer i gryta skreller du og kutter gulrøtter i grove biter. Tilsett kraft, appelsinjuice og gulrøttene i kjelen og la småkoke i ca 20 min til gulrøttene er møre. Kjør suppen med en stavmikser/blender til en jevn suppe. Smak til med salt, pepper og litt rømme. Server med nystekt brød, finhakket persille og godt smør.

Oppskriften er fra Kolonihagen

Dette innlegget ble publisert i Økologi, Mat, Uncategorized. Bokmerk permalenken.

3 svar til Tid for suppe

  1. Mari sier:

    Er dette noe som kan falle i smak hos en på snart 3 år og en kresen 8 åring også ? 😊😉 Ser fantastisk god ut, så jeg skal definitivt prøve den! Takk for at du deler.

  2. tstallerud sier:

    ser kjempegodt ut:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s