Klin kokos…men akk så godt:-)

Coco water01

Det var her jeg ble avhengig av kokosvann – ved «The Coconut Stand» i Mysore, rett ved Ashtanga Yoga Research Institute, sommeren 2008!

Coco water03

Sophie, den gang 8 år, var glad i kokosnøttene, men ikke så glad i å bli tatt bilde av:-)

Coco water02

I India koster en kokosnøtt 50 øre eller noe…..her hjemme diskuteres det stadig hvor dyrt kokosvann er.

Coco water04

Daglig inntak av kokosvann etter yoga.

Coco water05 Coco water06 Coco water07 Coco water08 Coco water09

Noen mener at det er helt klin kokos å betale nesten 50 kroner for en flaske kokosnøttvann, jeg elsker dette vannet og betaler gladelig det det koster og kutter heller ned på andre ting. Å drikke kokosvann etter yogapraksis var noe jeg ble introdusert for første gang jeg var i India og siden har jeg holdt på det. Ikke bare smaker det himmelsk, men jeg føler det slukker tørsten og at man får gjenopprettet værskebalansen.

Kokosvann blir ofte omtalt som den naturlige sportsdrikken og den ble betegnet som «livets drikk» av FNs organisasjon for Mat og ernæring. Ikke alle er helt enig i det og i vinter stilte jeg opp i et intevju for Aftenposten der jeg fikk sagt hva jeg mener. Hele artikkelen kan du lese her

Det finnes mange ulike merker av kokosvann, men jeg har funnet min favoritt og det er Jax Coco. Den kan kjøpes på bl.a Deli de Luca, 7 Eleven, Fresko, Puro Yoga og på Røtter i Oslo. Den er mild i smaken og føles mye mer naturlig enn mange av de andre merkene jeg har prøvd. Hvilket merke liker du best?

Dette innlegget ble publisert i Økologi, Raw food, Trening, Uncategorized, Yoga og merket med , . Bokmerk permalenken.

7 svar til Klin kokos…men akk så godt:-)

 1. Wenche sier:

  Åh, jeg prøvde det men klarte ikke smaken…:-(

 2. 🙂 Helt klart Jax Coco – helt enig med deg Vibeke , det er bestandig et prioritetsspørsmål og Cocosvann etter en yoga praxis er uslåelig 🙂

 3. nanja sier:

  Jeg ser på bloggen din at du har tatt med barn på yogareiser. Kan du skrive mer om det? Tips til hvordan man gjør det i praksis med barna når både mor og far trener ashtanga?

  • Hei Nanja! Joda, jeg kan prøve å skrive noe om å reise med barn i India..må bare ha litt mer tid først, veldig hektisk om dagen. Likevel må jeg jo si at jeg ikke har noe erfaring med å ha med barn og trene når begge foreldre trener yoga. Min mann trener nemlig ikke yoga og sist jeg var på tur hadde jeg med svigermor til å passe mens jeg trente;-)) Følg med så skal jeg prøve å få ut noe før sommerferien! Ha en fin dag!

 4. Linn sier:

  Hei,og takk for en inspirerende blogg. Jeg har så utrolig lyst til å lære yoga, og da gjerne i India. Har skjønt at du har vært der noen ganger – kunne du anbefalt et kurs for nybegynnere? Gjerne over en måneds tid..

 5. Kath sier:

  På iherb har de frysetörket kokkosvann pulver. http://www.iherb.com/Navitas-Naturals-Coconut-Water-Powder-5-8-oz-165-g/46913
  Er det like bra?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s